Zdraví

Speciálně vyvinutá kombinace přírodních antioxidantů, které odstraňují volné radikály v organismu a F.O.S. (fruktooligosacharidy – zdroj čekankový inulin) – prebiotikum, které značně snižuje výskyt patogenů v trávicím traktu, společně vytvářejí výjimečnou podporu k zachování zdraví.

Unikátní kombinace přírodních antioxidantů pochází z antarktického krilu (astaxanthin) a vybraných rostlinných extraktů (hřebíček – eugenol; citrusové plody – naringin; kurkuma – kurkuminoidy; rozmarýn – karnosová kyselina a réva – proanthocyanidin). Tyto extrakty jsou v boji proti volným radikálům 3,5 krát účinnější než vitamin E.

Inulin je fruktan extrahovaný z kořenů rostliny Cichorium intybus L. (čekanka obecná). Odolává agresivní kyselině chlorovodíkové v žaludku i trávicích enzymům. Funguje v tlustém střevě jako zdroj živin pro některé mikroorganismy. Vytváří ideální životní podmínky pro mnoho přátelských bakterií (např. Lactobacillus biffidus). Podporuje jejich růst a dělení a nepřímo tak brání nežádoucímu pomnožení ostatních (nepřátelských) bakterií. Pomáhá tak mimo jiné předcházet infekčním průjmům. Jeho důsledkem je zlepšení činnosti střeva a posílení imunitního systému. Inulin se tak nepřímo podílí na nepřetržitém boji proti střevním zánětům i nádorovým onemocněním tračníku.  

návrat na úvodní stránku  ۰  návrat na začátek textu